skip to Main Content

Warmte in 10 stappen

Naar Warmtenet Muiderberg

In 2050 is heel Nederland van het aardgas af. En Muiderberg heeft 2030 als streefdatum. Kies je nu al voor het collectieve Warmtenet Muiderberg, dan word je geheel ontzorgd. Hoef je niet zelf naar allerlei oplossingen te zoeken. Bovendien biedt Warmtenet Muiderberg ondersteuning door energiecoaches.

Wat er gaat gebeuren, hebben we op een rijtje gezet.

1. Laat je informeren over het warmtenet

Laat je goed informeren wat het warmtenet voor jou betekent. Kom naar informatieavonden voor jouw wijk of straat. En meld je aan voor de nieuwsbrief of stel je vragen.

2. Modelwoningen

Er worden modelwoningen onderzocht, 30 verschillende huizen in het dorp. Er wordt daar gekeken naar de isolatiegraad en gebruikte materialen. En wat daar mogelijk aan moet worden veranderd of aangevuld. Het huis van je buren lijkt vaak opdat van jou.

3. Woningopname en isolatieadvies

Een energiecoach komt bij je langs voor een woningopname om te kijken wat er nodig is om je woning klaar voor het warmtenet te maken. En maakt samen met jou een stappenplan voor jouw eigen huis.

4. Deelname aan de aanleg van het warmtenet

De deelname aan het warmtenet is opgesplitst in twee stappen: eerst het aanleggen van een warmtebuis tot aan de gevel. De ‘echte’ aansluiting op het warmtenet volgt pas later .

5. Aanleg van het net per wijk

In heel Muiderberg wordt, meestal in combinatie met rioolwerkzaamheden, een buizenstelsel aangelegd onder de straat. Deze aanleg gaat per wijk. Aan de voorkant of de achterkant krijgt elke bewoner een aftakking in de eigen tuin of naar de gevel.

7. Warmtenetklaar maken van je huis

Isoleren van de woning voorkomt onnodig gebruik van energie en is dus altijd verstandig. Apparaten op gas, zoals een gasfornuis, of gaskachel dienen vervangen te worden. Ga aan de slag met de adviezen die de energiecoach je kan geven en doe mee met de collectieve inkoopacties van Wattnu.

9. Cv- en gasaansluiting de deur uit

Met de aansluiting op het warmtenet is de cv-installatie en de gasaansluiting in je huis overbodig geworden en kunnen worden verwijderd.

6. Keuze voor een aansluiting

Als je kiest voor het warmtenet, dan word je lid van de warmtecoöperatie en teken je een contract. Hierin staan alle afspraken zwart op wit, net als je rechten en de kosten.

8. Warmtewisselaar en leidingen

Er wordt een warmtewisselaar in je huis geplaatst, vaak in de meterkast. Deze warmtewisselaar zorgt voor het overdragen van warmte op het water in de cv- en warmwaterinstallatie in huis zodat je huis verwarmd kan worden. Het is mogelijk dat er ook verwarmingsbuizen aangepast moeten worden. Of dat je -tijdelijk- kiest voor een elektrische warmte booster zodat het wel gelijk comfortabel warm is. Tot jouw huis voldoende geïsoleerd is.

10. Levering en service

De kosten voor levering worden aan je doorberekend, daarbij is het wettelijk verplicht dat deze kosten niet hoger zijn dan de kosten van het gasverbruik. Uiteraard biedt Warmtenet Muiderberg ook service. Mocht je onverhoopt in de kou komen te zitten, dan is één telefoontje voldoende.

Back To Top