skip to Main Content

Nieuws en meer

mei 2022

Lees hier over de vervolgstappen die we nu samen met de gemeente aan het nemen zijn.

Deze brief werd in mei bij alle bewoners van Muiderberg bezorgd.

maart/april 2022

Proefsleuven in het Van der Helstpark

De bewoners hebben deze brief van de gemeente ontvangen.

Aan de bewoners van dit adres

Onderwerp: Graven proefsleuven en omleiding bus route

Geachte heer, mevrouw, Geachte bewoner(s),

maart/april tussen 7:00 en 16:00 uur.

Omleiding bus route

Behandeld door
Astrid Haatrecht vanderhelstpark@gooisemeren.nl

Datum: 21 maart 2022

Reimert Bouw en Infrastructuur voert in opdracht van de gemeente en het Warmtebedrijf Muiderberg

graafwerkzaamheden uit in het Van der Helstpark en omgeving. Dit heeft u wellicht al gezien. Deze

werkzaamheden, het graven van proefsleuven, zijn nodig om de aanwezige kabels en leidingen in beeld

te brengen voor de geplande herinrichting van de wijk.

In verband met onderzoek in de ondergrond op de rijbaan in de Pieter de Hooghlaan en de Gerard Doulaan is er vanaf maandag 28 maart 2022 tot en met vrijdag 8 april 2022 een omleiding voor bus route 110 en 210. De omleiding is als volgt: via de Willemslaan → Eikenlaan → Brink en retour via de Gerard Doulaan → Van Ostadelaan → Eikenlaan. Hierdoor worden de haltes Gerard Doulaan, Florisberg en de Pieter de Hooghlaan tijdelijk buiten gebruik gesteld.

Er worden tijdelijk haltes ingericht op de volgende locaties:

  • –  Kruising Googweg / Gerard Doulaan
  • –  Gerard Doulaan t.o. huisnummer 25
  • –  Eikenlaan t.h.v. de kruising Rembrandtlaan
  • –  Erfgooierslaan t.h.v. de kruising Willemslaan (zie tekening blz. 2)Het graven van de proefsleuven is nodig om de aanwezige kabels en leidingen in beeld te brengen. De werkzaamheden houden het volgende in:
  •   De bestrating wordt verwijderd
  •   Er wordt een sleuf van zo’n 50cm breed gegraven over een bepaalde lengte
  •   De kabels en leidingen ingemeten en uitgetekend
    Hierna worden de sleuven weer aangevuld en vervolgens de bestrating weer hersteld. De uitvoering hiervan zal per proefsleuf gemiddeld 1 á 2 dagen duren (afhankelijk van de lengte/ locatie). De rijweg wordt voor deze werkzaamheden op sommige locaties afgesloten. Wij zorgen ervoor dat u aan een zijde de straat in kunt rijden. De auto kunt u in de meeste gevallen gewoon in de straat parkeren. Het kan zijn dat er borden worden geplaatst waarop gevraagd wordt parkeervakken vrij te houden. Wij vragen hiervoor uw medewerking.

Brinklaan 35 | Postbus 6000, 1400 HA Bussum | 035 207 0000 | gooisemeren.nl

De werkzaamheden vinden plaats in de periode

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met:

Uitvoerder Reimert:

Robin Koster
T: 06 – 55 69 64 50
E: rkoster@reimert-almere.nl

Toezichthouder Gemeente:

Johan van Wieringen
T: 06 – 46396901
E: j.vanwieringen@gooisemeren.nl

Voor meer informatie over de het openbaar vervoer belt u tussen 7.00 en 20.00 met 0900-868 (voor dit nummer betaalt u de gebruikelijke belkosten).

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het project? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief. Ga hiervoor naar gooisemeren.nl/nieuwsbrieven. Kies voor Aanmelden en kies daarna voor Nieuwsbrief Groot Onderhoud Muiderberg.

Heeft u een andere vraag over het project? Vul dan het reactieformulier “Stel een vraag” in op gooisemeren.nl/vanderhelstpark of scan met de camera van uw tablet of mobiele telefoon de QR-code hiernaast om de projectpagina te bezoeken.

Met vriendelijke groet,
Namens burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

A. Haatrecht

Omgevingsmanager
Afdeling Beheer openbare ruimte en gebouwen

‘Positieve beoordeling adviescommissie PAW voor Aquathermie Muiderberg geeft vertrouwen’

GOOISE MEREN – Nadat minister Hugo de Jonge vorige week op het PAW-congres bekendmaakte welke projecten de PAW-subsidieaanvraag kregen toegewezen, hebben we inmiddels ook de beoordeling ontvangen van de Adviescommissie van het Programma Aardgasvrije Wijken, meldt Miel Janssen (voorzitter Wattnu).

Geen PAW-bijdrage voor Warmtenet Muiderberg

Helaas heeft de gemeente niet de PAW subsidie gekregen voor het Warmtenet Muiderberg. Maar er zijn gelukkig nog meer mogelijkheden. Hierbij het persbericht;
Geen PAW-bijdrage voor Warmtenet Muiderberg
Barbara Boudewijnse: ,,Te mooi initiatief om niet voort te zetten
De gemeente Gooise Meren ontvangt geen financiële bijdrage uit het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) voor de aanleg van het Warmtenet Muiderberg. Dat is (vandaag) bekend gemaakt tijdens het congres Programma Aardgasvrije Wijken. Gooise Meren had in nauwe samenwerking met het coöperatieve warmtebedrijf een aanvraag ingediend van 6,7 miljoen euro voor de derde ronde proeftuinen in het kader van de PAW.
De subsidie was van groot belang om het initiatief verder tot ontwikkeling te brengen. Met het niet-toekennen van de gelden is een belangrijke financieringsbron weggevallen. De gemeente gaat nu samen met het coöperatief warmtebedrijf onderzoeken of en hoe het initiatief voortgezet kan worden. Wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse gelooft nog in het initiatief; ,,Dit is een forse tegenvaller, maar het Warmtenet Muiderberg is een te mooi initiatief om niet door te zetten. Niet alleen omdat het samen met de inwoners en de vrijwilligers van Wattnu is ontwikkeld, maar ook omdat de huidige tijd met bijna onbetaalbare energieprijzen en eindige energiebronnen zit te springen om andere, vernieuwende vormen van energievoorziening. We gaan met elkaar kijken hoe we de financiering toch rond kunnen krijgen.”

Zet ‘m op 60C en test of jouw huis al klaar is voor de start van een eventueel warmtenet

Muiderberg, januari 2022

WAAROM IK ’M OP 60 ZET?

“Ik wist niet dat de meeste cv-ketels normaal op tussen de 70-90 graden staan. Door het verwarmingswater in mijn cv-ketel op 60° te zetten, bespaar ik nu flink op mijn gasverbruik. Goed voor het milieu en m’n energie- rekening. Ook kan ik hierdoor weten of mijn huis al klaar is voor de start van een warmtenet.

HOE IK ’M OP 60 ZET?

“Op www.wattnu.org/zetmop60 staan korte instructievideo’s voor ieder type cv-ketel. Als het me te lang duurt eer het lekker warm wordt in huis, zet ik de cv-ketel- temperatuur gewoon even tijdelijk iets hoger. Ik weet nu waar de knop zit!”

Spaar het milieu, spaar energie. Spaar mee als Muiderberger

Muiderberg, december 2021

We zijn gestopt met de spaaractie. Bij De Haan hebben bijna 100(!) bewoners een van de artikelen opgehaald. Wij zijn er tevreden mee, en horen ook steeds vaker dat we meer doen dan alleen naar een warmtenet kijken. En dat klopt.  Gezien het succes zullen we snel weer een vervolg actie plannen.

Verbouwkaarten

Muiderberg, december 2021

Wanneer het duidelijk te zien is dat je je huis gaat verbouwen, is de kans groot dat je een Verbouwkaart van een van de Energie Coaches ontvangt. Hiermee willen we in gesprek komen om met jou te kijken of er voldoende energiebesparende maatregelen mee zijn benomen. Al is het maar voor een deel van je huis. Mis het moment niet.

Laat van je horen. Doe mee met Sprockler. Praat mee.

Muiderberg, november 2021

Sprockler is inmiddels gesloten. Hier staat het oorspronkelijke bericht;

Als je meedoet met Sprockler kan jij laten weten óf en hoe jij over de Energie Transitie denkt. Veel dorpsgenoten hebben dat al gedaan. Maar jij misschien nog niet?

Met Sprockler kan je op internet nu je mening geven. Mis deze kans om je stem te laten horen daarom niet. Hier http://sprockler.com/energie-muiderberg kan je dit snel online doen.

Plannen

We zijn klaar voor de volgende ronde

Muiderberg, oktober 2021

We hebben erg goed nieuws! Om de verdere voorbereidingen voor ons warmtenet te kunnen doen heeft de gemeente ons nu een 2e benodigde financiering toegezegd van   € 900.000. Met grote meerderheid is er op basis van ons al gerealiseerde werk en alle verdere plannen ingestemd.

Daar mogen we best een beetje trots op zijn. En dat zijn we ook.

Nieuwe cv-ketel nodig?

Muiderberg, augustus 2021

Moet de cv-ketel binnenkort worden vervangen? Kies er dan voor om tijdelijk een ruilketel te huren. Die huur je bij Warmtenet Muiderberg.

Wanneer het warmtenet klaar is om te leveren dan wordt deze vervangen door de warmtewisselaar. Zo voorkom je dat je nu teveel betaalt voor een ketel die je maar een paar jaar gaat gebruiken.

Hiervoor hebben een samenwerking met zowel onze Muiderbergse;

Gana [06-22 10 70 70] en

De Haan [0294-26 13 13]

Warmtenet Muiderberg Weetje

Muiderberg, juni 2021

Er wordt goed gezorgd voor de ingepakte bomen op de Eikenlaan tijdens de werkzaamheden.

Niet alleen wordt er met respect secuur gegraven. Iedere 3 dagen wordt er door een officiële European Tree Worker (ETW-er) een rapportage gemaakt van de wateropname door de wortels. Daarna wordt eventueel de hoogte van het grondwater aangepast.

Bij het bestraten krijgen de bomen veel ruimere vakken dan dat ze hadden.

Warmtenet Muiderberg campagne is van start gegaan

Muiderberg, april 2021

De afgelopen week zijn de Website, Facebook en Instagram van Warmtenet Muiderberg live gaan. Dit is een initiatief vóór en dóór Muiderbergers. Ook is er huis aan huis persoonlijk een flyer bezorgd met meer uitleg over de plannen voor een collectief warmtenet voor Muiderberg.

Dit is gedaan door zowel Energiecoaches als andere vrijwilligers. In totaal meer dan 20. De eerste buis voor de pilot is op 13 april op de Eikenlaan gelegd door Barbara Boudewijnse van de gemeente in aanwezigheid van onze Muiderbergse initiatiefnemer Hette Zijlstra.

foto: tkfoto.nl

De Eikenlaan gaat van start

Muiderberg, maart 2021

In de Eikenlaan is al gestart met de aanleg van het warmtenet, samen met de vernieuwing van de riolering en de afkoppeling van het regenwater. De bewoners hebben eerst de keuze gemaakt of ze de warmteleidingen tot aan hun voordeur of alleen over de erfgrens laten leggen. Zodra de COVID-maatregelen het toelaten worden de woningopnames uitgevoerd en wordt het voor bewoners zichtbaar hoe hun woning geschikt kan worden gemaakt voor het warmtenet. Later dit jaar wordt ook duidelijk wat de kosten voor een aansluiting per woning zijn. Met alle informatie samen kunnen bewoners dán een weloverwogen keuze maken om een aansluiting op het warmtenet te nemen.

foto: Google Maps

Eikenlaan is positief

Muiderberg, maart 2021

De animo voor het warmtenet in de Eikenlaan is groot. Vrijwel alle bewoners hebben ervoor gekozen om de leidingen voor het warmtenet te laten aanleggen tot de gevel van hun woning. Er zijn ook al bewoners die hebben besloten om straks daadwerkelijk over te stappen op het warmtenet.

Bewonersavond Warmtenet Muiderberg nu op YouTube

 Muiderberg, oktober 2020

Op 20 oktober 2020 werd via Zoom de bewonersavond Warmtenet Muiderberg gehouden. Tijdens deze avond zijn bewoners geïnformeerd over een duurzame, betaalbare en collectieve warmte-oplossing. Naast Hette Zijlstra, initiatiefnemer Warmtenet Muiderberg (links), werden onder leiding van avondvoorzitter Jort Meijer, projectmanager aquathermie Muiderberg, heel wat vragen van Muiderbergers beantwoord. De avond is, inclusief de technische onderbouwing van Waternet en een vraaggesprek met wethouder Geert-Jan Hendriks, terug te kijken via YouTube.

Back To Top